Randotur til Ronsfjellet :)

Ronsfjellet er en skiperle av de sjeldne, og jeg slenger meg med en gruppe av genuine skientusiaster som planlegger et besøk til fjellet. 

Fjellet ligger fint plassert i Bjærangsfjorden i Meløy. Det er 990 meter høyt, har en primærfaktor på 150 meter. Det er velkjent for å ha vårsnø med fin konsistens, og så er det jo noen fine renner øst for Kjelddalstinden som byr på morsom og bratt skikjøring for de som liker sånt:)  


Ronsfjellet byr på en fantastisk og uslåelig Kombinasjonen med fjell og hav, ikke rart smilene sitter løst på toppen av Ronsfjellet.


De første høydemeterene opp Rabblia, utsikten opp til den hvitkledde Kjelddalstinen er fantastisk :)



Tregrensen er nådd, høydemeterene spises opp skritt for skritt.


Blå himmel og Kritthvite flanker preger hele Ronsfjellet. Sporene i snøen ligger igjen etter etter Gunnar som går opp på fjellet stort sett hver dag.


Utsikten ut over Bjærangsfjorden begynner virkelig å komme frem.


Det lille mennesket med det store fjellet i bakgrunnen.


Anneke Leune fra Rocksn' Rivers frisker opp i viktig kunnskapene om skredfaren. En nyttig leksjon som en ikke kan terpe nok på !


Snøprofil må graves for å få riktig informasjon om snøforholdene og lagdelingen i snøen. Testen viste forholdene var trygge i dag.


Toppen er i rekkevidde, siste støtet opp.

Fin utsikten til Reindalen og Reindalsvatet.

En velfortjent rast i solen før nedfarten til lavlandet. Der venter skøyta Lovise som skal frakte fornøyde skikjørere tilbake til Ørnes, men kald øl og et forfriskende havsbad som bonus :)
















Kommentarer

Herlige bilder fra gamle trakter!!
Anonym sa…
Kjempefine bilder ......

Meg "stjal" ett av dem ;)

Populære innlegg