Tarangire Nasjonalpark

Hvis man først tar seg bryderiet med å reise fra langt nord for polarsirkelen og helt ned til svarteste Afrika, så bør man benytte sjansen til å maxe turen med opplevelser. Mottoet "Fra Fjell, til bush (Safari) til Beach" var satt som en ramme rundt vår Afrikatur, noe som skulle vise seg å være en perfekt måte å utnytte de knappe tre ukene vi hadde til rådighet.

I så måte er Tanzania landet for å oppleve mye og ikke minst oppleve mye fin natur og mye dyreliv. Tanzania er et land som har sett verdien av å verne det fantastiske landskapet og dyrelivet som eksisterer der og over 40 % av landet er vernet i form av Nasjonalparker. Landet har 1500 forskjellige dyrearter, det største antall store pattedyr i verden og 10 000 forskjellige plantearter

Serengeti og Ngorogoro er de mest kjente parkene i Tanzania men vårt valg falt på den ikke fult så kjente Tarangire Nasjonalpark. Ikke minst grunnet nær beliggenhet til Kilimanjaro og flyplassen og flyet som skulle bringe oss til Zanzibar :)

Tarangire River Camp med nær beliggenhet til parken og med god utsikt over den for tiden tomme Tarangire elven ble valgt som foretrukket overnattingssted. For det er jo ingenting som er mer spennende en å ligge i telt i nærheten av skikkelig masse sultne kattedyr. For de andre gjestene, ikke for meg !  Jeg har jo tross alt teltet i Jervens rike flere ganger og overlevd !


Ikke uten grunn preger en elefant preger logoen til Tarangire Nasjonalpark. Parken er kjent for sine store flokker med elefanter :) 


Jeg hadde heldigvis lest meg godt opp om dyrene i Afrika før jeg satte kursen mot Afrikas kontinent. Jeg liker nemlig å være godt forberedt. Dyreboka til Jacob hadde heldigvis alt som skulle til :)


Ellen og jeg er klare for å sjekke ut det rike dyrelivet i nasjonalparken. Selvfølgelig i en Tåyåta Lændcruiser ! :)

 Baobao treet (Ikke Balboa treet ;))

En skikkelig svær buske som preget landskapet i parken. Den kan bli 30 meter høy, 11 meter i diameter og kan holde på 120 000 liter med vann. Baobao treet lever lenge og den lengstlevende skal vistnok være over 6000 år gammel sies det. Har nok noen visdomsord å by på de gamlingene der :) Flotte og fasinerende var de i allefall !


Store zebra flokker med sine særegne stripete kamuflasje mønstre vandret overalt i parken. 


Vårt første møte med elefantene bare få meter fra bilen. Fantastisk flott å se de majestetiske dyrene i sitt rette element :)

Sjiraffer fikk vi også gleden av å se :)


Midt ute på veien sto plutselig Robert på bremsene. Han hadde spottet en bitteliten kamelon som var i ferd med å krysse veien. Vi fulgte den selvsagt over slik at den unngikk å få spor av grovknastete offroad dekk over ryggtavlen.


Møtet med løvene i nasjonalparken var mildt sagt høydepunktet. En flokk på 5 løver lusket bare noen få meter fra bilen vi satt i. De brydde seg heldigvis ikke om oss men hadde fokuset rettet mot et stutttjukk villsvin som var pekt ut som dagens meny. 


Løvene la seg godt til rette å speidet lenge på villsvinet mens de planla taktikk og strategi for jakten. Utrolig nok fintet villsvinet ut løvene og kom seg unna. Den så vi ikke komme og det gjorde neppe løvene heller der de lusket tilbake slukkøret med halen mellom bena. 


Sjåføren vår fra Predators Safariklubb gjorde en utmerket jobb med å guide oss rundt i parken. Robert  hadde en enorm kunnskap om det meste av plante og dyreliv som eksisterte i Afrika og sikkert resten av verden også :) 









Kommentarer

Anonym sa…
Herlig turrapport fra Tanzania :) Balboa-treet ja.. kom til å tenke på Rocky Balboa ;)
Hehe, her mistenker jeg forfatteren også å ha tenkt litt vel mye på Rocky Balboa, all den tid treet minner mistenkelig om et Baobab-tre...:-) Men uansett nok en flott turrapport! Afrika er absolutt anbefalt som turmål. Her kan man se mer storvilt på en dag enn man gjør gjennom et helt liv i gamlelandet! Sjøl har jeg gjestet Sør-Afrika med Mauseren i armkroken, ok kom meget fornøyd hjem...:-)
Hei Trond. Takk for hyggelig tilbakemelding. Hyggelig at du likte rapporten min, til tross for balboa treet :P Ble en liten skrivefeil der :)
Hei Jan Inge :) Du har helt rett, i iveren kom Baobao ut litt feil :) Takk for hyggelig tilbakemelding uansett :) Er foresten ikke overrasket over at du har vært der også :)

Populære innlegg