Ronsfjellet 990 moh

Ronsfjellet 990 moh er en fantastisk flott tinde som ligger fint plassert mellom Bjærangsfjorden og Glomfjorden i Meløy kommune. Tinden har en øst/vestlig egg med bratte skråninger ned mot fjorden. Tusenmeterstoppene ligger tett som hagel i området så Ronsfjellet har en primærfaktor på bare 150 meter.

Turen opp til toppen starter i fjæra, som seg hør og bør på alle tindebestigninger :)



Ronsfjellet sett fra Breivikhøgda. 

Jeg har hatt fjellet i tankene flere ganger, og har lenge syslet med ideen om å sjekke ut forholdene der. Ser for meg at det er en perfekt tinde for Randonee bestigning på vinterstid :)



Sporloggen opp til Ronsfjellet.

Turen startet i Kildal i Bjærangsfjorden, herfra går det fin traktorvei inn i dalen og fin sti opp fra Rabblia til over tregrensen. Derfra er det bare å følge eggen til topps


Oppe ved Føllivatnet og får belønning for slitet i form av en ganske så spektakulær utsikt. Tåka henger rundt toppen av den 1027 m høye Kjelddalstinden. Får nesten litt sånn "Mordor aktig" stemning av å sitte her å beundre utsikten :) Anbefales !



På vei over eggen og opp mot den siste toppen på Ronsfjellet.


Oppe på toppen, trigpunktet som markerer toppen har fått seg en hard medfart og ligger med knekt rygg og klamrer seg fast til varden. Tåka ligger tjukt på sørsiden av fjellet og sperrer utsikten.




Utsikten i sånn sløyd 180 graders vinkel. 

Engavågen skimtes såvidt gjennom tåkebankene i vestlig retning, Reipå, Ørnes og Neverdal synes i nordlig retning.


Utsikten rett øst og inn mot en herlig ansamling av tusen pluss tinder som ligger på rekke og rad. Selveste alpelandsbyen Glomfjord skimtes klart og tydelig innerst i fjorden.

Etter å ha nytt en bedre lunch på toppen pakker jeg sekken og setter kursen ned mot lavlandet med visshet om at Ronsfjellet skal besøkes på nytt. Da på vinterstid med morroski på beina ;)


.

Kommentarer

Anonym sa…
Gled deg til topptur på ski til Ronstindan, Meløys flotteste nedkjøring :) Sjekk ut Whiteblue Adventure(whiteblue.no),de arrangerer toppturer i Nord-Norge og Kjeldal e et av turmålene.
Se der ja :) Takk for tipset, ser utrolig flott ut =)

Populære innlegg