Fisketur med minsten i Lahko :)

Etter å ha sett noen episoder av serien Villmarksbarna på Tv, erklærer treåringen Jacob at vi skal på teltur. Han er ikke snauere en at han piler på loftet, henter soveposen sin og rigger seg til i sofaen for å sjekke at den er i orden. Signalene er helt klare. Det er i grunn bare å finne frem teltet og forbede for en liten ekspedisjon opp i snaufjellet der hvor Ørreten bor :) 

Lahko nasjonalpark er et utrolig barnevennlig område med kjørevei helt opp på snaufjellet. Terrenget er lettkuppert og gode stier leder inn til de mange fine fiskevannene i Nasjonalparken. Marmoren i fjellet har spennende formasjoner og fantasirike former. Fine teltplasser finnes overalt.


Fullmånen lyser over det blikkstille vannet i Lahko nasjonalpark. Ørreten vaker og det er på tide frem fiskestangen, man må jo tross alt ha litt kveldsmat før leggetid :) 

Med sekk på ryggen legger Jacob avgårde i godt driv innover fjellet. Han er ivrig etter å sette opp teltet og gleder seg til å prøve fiskestangen, i tillegg til å få sprettet godteposen som ligger i sekken.


 Det er ikke noe å si på entusiasmen, det fiskes Ørret etter alle kunstens regler. Det rører et pappahjerte å se at interessen for fiske ser ut til å gå i arv :) 

De siste rester av solen forsvinner ned bak fjellet, solnedgangen er utrolig flott på fjellet :)


Minsten har lagt seg og sovnet på et blunk. Jeg blir sittende ute og holder liv i bålet med kaffekjelen på kok. Det er fantastisk å sitte slik, kikke inn i bålet og nyte naturen rundt seg. Jeg føler meg heldig. Tankene drifter filosofisk og jeg kommer til å tenke på noe forfatteren og naturforskeren John Muir sa som passet stunden og dagen perfekt:

"Oh, these vast, calm, measureless mountain days, inciting at once to work and rest ! Days in whose light everything seems equally divine, opening a thousand windows to show us God. Nevermore, however weary, should one faint by the way who gains the blessings of one mountain day ; whatever his fate, long life, short life, stormy or calm, he is rich forever"




Kommentarer

Populære innlegg