Sola snur tur til Østentinden

Det er årets mørkeste og korteste dag, den nordlige halvkule er lengst vekk fra solen. Hva er vel bedre å markere vintersolver med en liten tur opp i høyden for å nyte den stille mørkhet. Kanskje greit med en liten trim før Jula store etegilde drar i gang. Værmeldingen melder nydelig vær og jeg velger å stikke til Østentinden 716 moh like ved Ørnes i Meløy kommune.

Det er ikke så mørkt likevell på den mørke dagen, månen lyser opp i landskapet rundt meg. Tusenmeterstoppene Galtskartinden og Sætertinden merker seg godt ut i det snøkledde landskapet.


Lyset fra månen kaster skygge på Triggpunktet i snøen på Østentinden. 

Det eneste som manglet for å gjøre stunden perfekt var Nordlyset, men det glimret med sitt nærvær. Utrolig nok ble stunden likevel perfekt. Jeg ble plutselig oppmerksom på to fugler som sirklet rundt meg på lydløse vinger. Lyset fra hodelykten avslørte et Uglepar som var utrolig nysgjerrige på meg. De fløy rundt meg 8 runder før de lydløst forlot meg i jakt etter bedre egnet føde.

Blid og fornøyd over opplevelsen tusler jeg ned fra fjellet. Jeg skal hjem å spise kortreist mat. Det ligger en selvplukket fjellørret å venter på meg i kjøleskapet :)


Kommentarer

Populære innlegg