Øvre Nonshauggrotta

Nonshauggrotta ligger i et marmorfelt som er innfelt i det smale 300 meters høye fjellet på Nonshaugen i Gildeskål. Den 1,5 km lange grotten skal være spennende å utforske men tidvis krevende grunnet alle kryssgangene og trange partier. Inngangen ligger i den bratte nordveggen og var ikke lett å finne til tross for at jeg hadde både eksakt posisjon og høydeanvisning. 

Men men, både spenningen og labyrintene får vente. Jeg fant ikke inngangen til hovedgrotten denne gangen. Derimot gikk jeg meg rett på inngangen til Øvre Nonshauggrotta som er annen grotte i samme karstfeltet. Den fikk jeg gleden av å utforske i stedet så turen ble slettes ikke bortkastet :)


Inngangen til Øvre Nonshauggrotten ligger vestvendt og gjemt i mellom småbjørkene og lyngen på Nonshaugen. Grotten har en registrert lengde på ca 175 meter og er ca 36 meter dyp. 


Et godt stykke ned i grotten, mye spennende formasjoner her :) 


Jeg går et godt stykke ned og setter meg ned og slår av hodelykten. Jeg lar meg omfavne av det stummende mørket og lytter til den stille lyden fra fjellet og grotten. Det er utrolig fasinerende :)


På vei tilbake til åpningen, dagslyset og regnet som pøser ned utenfor. Er i grunn blid og fornøyd av opplevelsen Øvre grotten bød på, selv om jeg ikke fant hovedmålet. Den finner jeg neste gang og da har jeg noe å glede meg til da :) Kommentarer

Værti Trollkyrkja på Fræna? Om ikkje, anbefales på det sterkeste! Turister ja, men virkelig flott plass. Har skrevet innlegg om plassen 2 gonger, og der er ei 3. grotte som er vanskligere å finne.
Jeg leste i bloggen din om Trollkyrkja og synes det virket som en spennende grotte. Fasinerende med fossefall i grotten. Planlegger besøk dit en gang i nær fremtid :)
Hei. Først vil jeg bare si at du har en veldig interessant blogg og at du bidrar stort til grotteentusiasmen min. Men, nå har jeg finkjemmet vestsiden av Nonshaugen uten å finne spor av annet enn en hule jeg ikke kommer meg inn i. Har du lyst til å dele en nærmere beskrivelse av hvor jeg kan finne inngangen til øvre Nonshauggrotta? 😊

Populære innlegg