Zion Nasjonalpark Utah

.
Zion Canyon i Utah ble erklært som vernet allerede 1909 og fikk status som nasjonalpark i 1919. Området er som en miniatyr av storebror Grand Canyon, bare mindre og grønnere. Nasjonalparken omfavner flere typer landskapsområder, blant annet ørken og barskog. Dette gjør at Zion er frodig og har et rikt dyreliv.

Virgin elven som renner gjennom dalen, har gjennom årenes løp har gravd ut Zion Canyon i den porøse rødlige Navajo sandsteinen og lagd en imponerende grøft som er 800 meter på det dypeste. Zion er som et utstillingsvindu for de geologiske prosessene som har og som fortsatt former området.

 

Etter å ha krysset det øde ørkenlandskapet i Nevada og Arizona, kommer vi inn til Springdale og Zion nasjonalpark.  De tre "Patriarkene" er det første som møter oss i det vi entrer inn i Zion Canyon. Fjellene ser fantastisk flotte ut med der de står med rød kropp og hvit krone.


Angels Landing er dagens turmål. Fjelltoppen skal vistnok kun være mulig å bestige dersom man er en Engel og utstyrt med vinger, derav navnet Angels Landing. Men det var før tre turglade Nordlendinger entret dalen og satte en effektiv stopper for den myten =)


Herrene Norheim og Johansen tar en liten pust i bakken før den siste luftige stigningen opp til toppen



En liten Chipmunk kikker med bedende og tårevåte øyne opp på på oss og håper på å få ta del i turmaten vår. Tror den skal prise seg lykkelig for at den ikke ble en del av turmaten =)


Siste kneika opp til toppen. Utsikten  begynner å forme seg =)


Utsikt tilbake til den smale, smale eggen vi akkurat har passert. Fallhøyden er formidabel på begge sider =)



Oppe på toppen er det bare å benke seg og beundre den fantastiske utsikten over Zion Canyon . 


Virgin elva slynger seg sakte gjennom dalen og gjør en stor u-sving før den fortsetter sin ferd mot stillehavet. Mektige klippevegger her =)


Riverside trail, stien lang elven slutter her. Det skal være mulig å vandre et betydelig stykke videre opp elven til Zion narrows, som skal være et av de mest spektakulære naturopplevelsene i Zion.


Rikt dyreliv i Zion og Ekornene var tamme og tett som hagel. Det er registrert 289 fuglearter og 75 ulike pattedyrarter i Zion.


Kveldsstemning i Zion. Vi nyter solnedgangen og den siste kvelden, før kursen settes mot Las Vegas og en dybdestudie i dyrelivet og nattelivet der....   c",)


.

Kommentarer

Anonym sa…
Jeg må si som redningsskøyta
"ELIAS" i årets julehefte: "UÆÆÆÆÆÆÆH"...det var luftig!
Spennende tur atter engang. Syns det va tryggere å observere at dåkk va 3 ilag, og ikke bare du og den chipmunken.
Stedsnavnene var ganske flotte, egentlig... ;)
Egentlig nysgjerrig på hvor lang tid dåkk brukt på turen opp. Såg så himla høyt ut, men kan vær synsbedrag?
Du ska ikke ha skylda for berre trø rundt i nærområdan, du Sturla!
Sjøl om du e flink til å frist oss ut i fjellheimen her også!

Håpe jula e fantastisk for en fjellfinn som deg! Godt nytt år!
Meg.

Populære innlegg