Balsam for sjelen =)

Området rundt Sundvann i Gildeskål er et helt fantastisk turområde. Området er krydret med småvann, kulper og elver, i motsetning til andre deler av Glomfjellet er det også en del skogsvegetasjon noe som gjør det grønt og frodig. Og som om ikke det skulle være nok, så finnes det en del grotter her som kan være fine å utforske  =)

Jeg benytteter den fine morgenen til å følge elvas løp fra Sundvatn, via Forsvatn og ned til Fellvatn. Fiskestang, fotoapparat og svartkaffekjelen er med som standard utstyr ;) Kartutsnitt over området. Den blå streken markerer Dnt merket tursti fra Navnlaussvatn på Glomfjellet til Langvatn på Sundsfjordfjellet.


Forsvatn ligger blikk stille, ikke en krusning på blåe vannet. Stort er det ikke, ca 400 meter langt og knappe 200 meter bredt. Fellvasstinden og Urdfjellet i bakgrunnen Elva fra Forsvatn bekker nedover og begynner sin ferd ned mot Fellvatn.


Fossefallet og forstøvningen av vannet må jo selvsagt studeres så nærme som mulig. Friksjonskoeffisienten til fjellstøvlene mine får seg en test på de glatte bergene :P


Fossen deler seg og samles igjen i kulpenn rett nedenfor. Lenger ned forsvinner elva i ei elvegrotte. Her tar jeg lønsj og koker kaffe mens jeg sitter å hører den berolige buldringen fra fossen.

Sånt er balsam for sjelen =)
.

Elva dukker opp igjen etter en ferd i jordens indre, og jeg følger den videre nedover.


Nede ved Jordbrua ved Fellvatn.

Naturen har valgt å grave seg ned i fjellet for å lage en høyst naturlig jordbru slik at en kan passere over uten å bli våt på beina. Praktisk, spesielt når elva er stor =)Er jo helt umulig å unngå å utforske elvegrotten =) Ekstra spennende blir det når buldringen av elva klinger godt i veggene inne i grotten.


Nærkontakt med elva i grotten =)


På Fellvatn siden av jordbruen. Snedig med elva som kommer rett ut av fjellet =)


Playa del Fellvatn. De hvite strendene i det ned tappete vannet gjør at jeg i et nanosekund tror jeg er i syden. Nyter den fine beach'en før jeg begir meg tilbake til Sundvatnhytta, blid og fornøyd  =)


.


Kommentarer

Anonym sa…
Såpass, så du har vært ved Fellvann... du tirrer stadig fjelltrangen hos oss lesere!
Balsam for sjelen også å lese bloggen din, sånn som du beskriver opplevelsene dine. Har ikke vært ved Fellvann i år. Sist vi var der ble vi opptatt av å plukke blåbær, det var blått i blått overalt.

Artig å sjå hvordan elva løper på sin ferd, oppå og under jorda! Tenk for et eldorado Glomfjellet er. Kjenner jeg er stolt av å bo i nærheten og ha muligheten for sånne turer. Det er alltid spennende å se et nytt innlegg dukke opp når man klikker seg inn på Dobbelnilssen...
Takker! Gleder meg å lese! Meg.
Hyggelig å høre at snikksnakket mitt er tirrende på fjelltrangen, da er mye av hensikten oppnådd =)

Blått i blått med blåbær i år oxo, gikk meg fast i mer en en blåbærtuve =)
Gænkern sa…
Du har det bra godt Nilssen :)
E no ikke så værst å fær å surr rundt litt på fjellet =)

Du får hiv dæ me en gang Håvard, ha vært trivelig d =)

Populære innlegg