Stordalstinden @ 539

Stordalstinden er en liten og lubben småtopp som ligger i fredelige omgivelser i søndre Meløy. Den er en av de mest utfordrende toppene på Meløys årlige fjelltrim, og turen opp dit er en et fint bidrag til å holde formen og å få signaturen sin i fjelltrimboken.


Stordalstinden sett fra nord. Tregrensen begynner å nærme seg.

Kartutsnitt over Stordalstindens domene. Ruten opp starter ved Idun samfunnshus hvor en følger skogsvei og merket sti via Ingeborgkammen og opp til toppen. Hvem var foresten Ingeborg ?


Store hvite Cumulusskyer (goværscumullus) siger sakte over Vardtinden 782 og Oldratinden 802 moh. Helgelandsbukken glimrer med sitt nærvær langt i det fjerne.



Noen har tatt seg brydderiet med å bygge en steinbu, en stor varde og å sette opp ikke mindre en to postkasser på toppen =) Steinbua er nok en kjærkommen plass å sette seg i le for været sørvesten =)


Ut mot havet som den store poeten Rune Rudberg uttrykte det. Praktfull utsikt over noen av de mange øyene som Meløy kommune er utrustet med. Turen opp er verdt sin vekt i svette =)

.

Kommentarer

Anonym sa…
Og dette har vi venta på så lenge, ja, så lenge, ja, så lenge... at Dobbelnilssen sku ta oss med oppi høyden igjen!
Har savna innleggan dine!

Deilig med fjelluft i lungan via bloggen din! Mai er en flott turmåned, så nå er det bare å knyt på seg fjellskoen for meg og!
Kanskje vi treffes!
Atter stor takk,
fra Meg...

Populære innlegg