Der eit fjell stig mot sky @ Helgelandsbukken 1454 moh

Høyt over Holandsfjorden ruver en kjempe blant tinder. Helgelandsbukken med sine 1454 m gir et fantastisk rundskue over Svartisen, kysten og fjellrekkene i sør og øst. Ved godt vær og god sikt så er jeg sikker på at tårnet i Nidarosdomen kan sees i det fjerne :P


Helgelandsbukken sett fra Motinden. Vakkert ikke sant ?


Sporloggen for min ferd opp til bukken. Stien starter ved Engabrevatnet og langs brearmen før en knekker opp mot Tåkeheimen og toppen. Over skogkanten er stien godt synlig stort sett hele veien opp. Fra vannet og opp til toppen er det bare 1430 effektive høydemeter. Pice of cake =)

Engabrevatnet.


Rett ved fyllingen etter kraftutbyggingen. Brearmen Engenbreen flyter ned mot fjorden i bakgrunnen. Noen snasne topper på andre siden av breen også, hmmm. Spennende :-)


Turistforeningens hytte "Tåkeheimen" skimtes oppe til venstre for iskanten.


Tåkeheimen består av to hytter. Navnet hyttene har fått, Tåkeheimen, skriver seg tilbake til perioden hvor NVEs bremålere holdt til i området. På døra til den gamle "trekanthytta" var det festet to innskrifter, den ene "Tåkeheimen", den andre "Institutt for uhensiktsmessig vær". Begge navnene er beskrivende av det vær man ofte møter på breen. Navnet Tåkeheimen falt i spesiell god jord og ble det offisielle navnet. Turistforeningen eier hyttene i dag.


På vei opp ryggen til bukken. Basenget til Engenbreen ligger å mater is ned mot fjorden. Snøtinden ligger å værer i bakgrunnen.



Holandsfjorden og tinderekka mot Glomfjord.


Og en fantastisk utsikt åpenbarte. Mountaineer hjertet mitt ble rørt da jeg endelig sto på toppen av denne mektige tinden =)

 Mats og undertegnede var fornøyd med godt utført bragd og gratulasjoner utveksles :-)

Kommentarer

Populære innlegg