Reindalstinden med kajakk og ski

Renndalstinden i Glomfjorden er en skiperle av de sjeldne. Når forholdene er perfekte byr den på en magisk utsikt og en av de aller beste nedkjøringene i hele området. Tinden ligger skikkelig utilgjengelig på motsatt side av Glomfjorden, og enkleste måten å nå den på er sjøveien. Bestigningen av Renndalstinden kan være krevende. Enkelte partier av den nordvendte flanken er bratt, noe som betyr at det er lurt å gjøres vurderinger i forhold til skredfare når en går inn i området.

Kajakk er en aktivitet som gir meg mye glede, det samme gjelder skikjøring. For meg er det derfor helt naturlig å kombinere de to aktivitetene for å nå Reindalstinden. Kombinasjonen kajakk og ski er helt uslåelig og tilfører en ekstra dimensjon til hele opplevelsen.

Det har snødd noen dager og værmeldingen antyder at høytrykket skal overta og gi bedring i været i løpet av dagen. Når vi pakker kajakkene og sjøsetter dem snør det tett, sikten er knappe 50 meter. Kursen settes likevell i retning Renndalen i håp om at værmeldingen for en gang skyld skal stemme. Den avgjørelsen viste seg å være helt riktig :)


Rundskuet fra toppen av Reindalstinden er luftig og imponerende, både Træna og Lofotveggen skimtes i det fjerne. Det beste derimot er nesten 1000 høydemeter med nedkjøring i knusktørr villsnø, forholdene er perfekte :) 

Været klarner opp, det er lett snødrev i lufta og blikkstille på havet når vi padler over Glomfjorden. Ski og staver ligger godt festet på dekket til Kajakken.

Godt over tregrense begynner utsikten å gjøre seg gjeldende. 

Tinderekka mellom Glomfjord og Bjærangsfjorden ligger som perler på en snor med. God utsik mot Hjartfjellet og Stortinden. Store Sætertinden skimtes såvidt mellom skylaget.
Toppunktet er i sikte 


Eggen opp til toppen er luftig, men luftig egg gir ofte god utsikt.

Det må jobbes litt for å nå toppen, skiene må av. 

Endelig oppe på Renndalstinden, utsikt rett i mot Svartisen og Helgelandsbukken.

Blikket vendes mot den blåe og blikkstille Glomfjorden. Skogen er såvidt begynt å våkne til liv og farger fjordarmen svakt grønn, noe som skaper en fin kontrastene til de snøbelagte fjellsidene. 

Etter alle oppturer kommer en det skikkelig nedtur. Det er i grunn bare å spenne skiene fast på beina  og sette utenfor kanten til Renndalstinden :)

Kommentarer

Tenk at jeg er oppvokst med utsikt mot fjellene over Rendalen, men har kun en tur opp til Rendalsvatnet, og ingen toppturer!
Flotte bilder av en nydelig utsikt! :-)
Takk for det :) Det er jo ikke for seint enda, turen anbefales virkelig :)

Populære innlegg