Enig og tro, inntil Dovre faller!

Det er 17 mai og Norges nasjonaldag. Det er imidlertid ikke hvilken som helst 17 mai, det er nemlig 200 år siden Kongerikets grunnlov ble skrevet av Riksforsamlingen på Eidsvoll. Eidsvolls mennene forseglet grunnloven med eden" Enige og troe, indtil Dovre falder!"Hva er vel bedre en å hedre dagen og Eden med å plante flagget på det Eidsvollsmennene betraktet som det urokkelige og evige, nemlig fjellet.

Ideelt sett burde en vel vært på Dovre og utført handlingen men det er skikkelig langt å kjøre. Nei, bedre å dra til første og beste fjell i umiddelbar nærhet :)


Vel oppe på Vestre Reben og fikk etter mye om og men stripset flagget fast til pålen som står på toppen. Ikke lett når det er stiv kuling i kastene, men trikset er å ikke gi seg :)


Rypa nikker annerkjennende på hodet etter å hørt den flammende 17 mai talen jeg holdt i kulingkastene, før hun kaster seg opp i vinden og forsvinner som et børseskudd.


Blid og fornøyd paker jeg sekken og søker lavlandet for å fortsette feiringen. Jeg sier jo sjeldent nei til et glass boblevann på sånne høytidsdager, selv om hele flasken er å foretrekke :)



Kommentarer

Anonym sa…
Ny fin tur og turmål..... :) No ble det så mykje nasjonaldagprat at no må e sjekk innlegget om SulisKONGEN !
Takk igjen! Meg

Populære innlegg